Friesland bokaal 26 mei 2019 Leeuwarden

Graag nodig ik jullie allen uit voor deze beregezellige zeildag waarbij gebleken is dat het in Leeuwarden lekker kan waaien! Bereid je daar dus goed op voor!
 
Na 1 jaar van afwezigheid door privé omstandigheden gaan we dit jaar weer strijden om de wisseltrofee. Dit maal zijn meerdere klassen uitgenodigd en varen we in twee groepen.
 
Groep 1; de IOM samen met de DF95
Groep 2; de RG65 samen met de DF65.
 
Elke klasse heeft zijn eigen ranking en is er voor iedere klasse een 1st, 2e en 3e prijs trofee.
 
Om het voor de DF65 zeilers nog interessanter te maken varen deze boten met alleen het standaard A tuig! Uiteraard is dat afhankelijk van de wind want die heeft zich bewezen in Leeuwarden altijd harder te waaien dan elders…. Maar dat zou deze dag zomaar eens kunnen meevallen. Mocht het toch noodzakelijk zijn dat er met kleinere zeilen gevaren moet worden en is een DF65 zeiler in het bezit van een B en/of C tuig dan valt de “eenheidsklasse DF65” onder de RG65 klasse en is er geen aparte prijs voor de DF65 klasse.
 
Als nieuw onderdeel zullen de 4 (of 3) dagwinnaars van elke klasse in een laatste medalrace strijden om de wisseltrofee. Allen met dezelfde boot, zelfde zeilen (DF95)
 
Er wordt deze dag flink doorgestart waarbij we per groep een 12 races moeten gaan halen. Edze Postuma, voorzitter van de AWS zal tevens aanwezig zijn ter ondersteuning als medewedstrijdleider.
 
Vanaf 09:00 ben je welkom op de locatie.
Palaver om 10:15.
Aanvang race strak om 10:30!
 
Inschrijfgeld: €2,50
 
In het restaurant de Grote Wielen hebben we weer beschikking over de bovenzaal met prachtig uitzicht over de wedstrijdbaan. Catering is weer prima geregeld en kun je overdag warm en droog koffie/thee etc krijgen en eventueel een lunch nuttigen.
 
En ook dit maal kun je je opgeven voor de tafel BBQ aansluitend na de wedstrijd. Catering kosten genuttigd zijn voor eigen rekening. Bij inschrijving krijg je een eigen barkaart.
 
Na afloop is het mogelijk om gezellig mee te eten aan de tafel BBQ, hiervoor graag aanmelden via petervulperhorst@gmail.com

Restaurant de Wielen
Bûtlan 1
8926 XH, Leeuwarden

http://rg65.nl
http://www.iomzeilen.nl
http://www.grote-wielen.nl/

Inschrijven, inschrijflijst en wedstrijdresultaten via de links hieronder:

Zwartsluis onder zeil 31 mei 2019

VRIJDAG 31 mei a.s. is er het evenement Zwartsluis Onder Zeil dit is een groots evenement met alles omtrent zeilen, er is een braderie en nog veel andere activiteiten.  

Kijk op hun website https://zwartsluisonderzeil.com/index.php/page

Als RG65 zeilers zijn  we uitgenodigd om te zeilen op dit evenement het is geheel verzorgd voor de zeilers,  koffie, lunch, en een prachtige locatie je kunt op gereserveerde parkeerplaats parkeren tussen 10.00 uur 11.00 uur aankomst tot circa 16.00 uur

We gaan afwisselend wedstrijdjes varen en demovaren kun bijvoorbeeld alleen ‘s middags kan dit ook, heb je een andere klasse boot naast de RG65 of DF65 ook welkom.

Graag even opgeven als je wilt komen oenerozendal1@gmail.com volg ook de website voor meer info

Tot ziens in Zwartsluis

B.v.d Dries

Landelijk Treffen Almere 14 april 2019

14 april jl. kwamen maar liefst 8 RC klassen aan de start voor het Landelijk Treffen RC Zeilen te Almere met in totaal ruim 40 deelnemers die 70 boten op het water brachten.

Met een koude start werd het een mooie dag met een matige wind uit het oosten en werden 5 races gezeild en een medalrace tussen de winnaars. De winnaars zeilde met een DF95 die ter beschikking werd gesteld door de diverse eigenaren.

Naast de vele bezoekers en geïnteresseerde was ook een bestuurslid van het Watersportverbond aanwezig om de eerste start mee te maken en van gedachte te wisselen over de ontwikkelingen van het RC zeilen Nederland. In het noorden van ons land zijn al verenigingen die ruim 60 boten, DF65, in hun bezit hebben en er regelmatig evenementen organiseren. RZN juicht dat zeer toe.

Tijdens de lunch hadden de zeilers de mogelijkheid om aan een workshop regelkennis deel te nemen welke goed bezocht werd. De meeste regels die besproken werden waren uit deel 2 van het boekje, met name RvW 10-11-12-13 en een enkele keer regel 18, ruimte bij het ronden van een boei.

Verder mochten we ons verheugen op de officiële aankondiging dat de RG65 vereniging zich heeft aangesloten bij RZN. Hiermee heeft RZN naast de DIOMCA en KOM nu ook de RG65 klasse erkend in Nederland.

Er waren veel loftuitingen aan de organisatie en ook een bedankje ging uit naar het restaurant De Kapitein die ons goed heeft verzorgt met een ‘natje en een droogje’.

De planning is om in 2020 wederom dit Landelijk treffen te organiseren in april rondom Pasen. Rotterdam heeft zich al aangemeld als mogelijke locatie.

Als laatste wil ik iedereen bedanken voor hun deelname en inzet om deze dag tot een succes te maken.

Foto’s door familie van Santen vindt je hier

Eindstand wintercup 2018-2019

De eindstand van de wintercup is opgemaakt na het varen van het landelijk treffen in Almere en Peter Vulperhorst met zijn Skinny is de grote overwinnaar van het winterseizoen RG65!

De algemene 2e en 3e plaats zijn behaald door Remco Sol en Wim Bakker!

klik op de uitslagen voor een groter exemplaar

DF65 zeilnummerlijst

Beste RG65 en DF65 zeilers

Voor het opzetten van een nieuwe Dragon Force 65 (DF65) zeilnummerlijst willen wij graag van iedereen het volgende weten:

Graag aangeven op e-mailadres info@rg65.nl
o JA/NEE ik wil op de nieuwe DF65 zeilnummerlijst (DF65 eigenaren)
o JA/NEE ik wil van de bestaande RG65 zeilnummerlijst 
o JA/NEE mijn e-mailadres mag worden doorgegeven aan de nieuwe DF65 zeilnummerlijst beheerder (verplicht als men op de DF65 zeilnummerlijst wilt staan)

Voor het opzetten van een de DF65 zeilnummerlijst zijn de volgende afspraken gemaakt:
– iedereen die al op de RG65 lijst staat blijft op de RG65 zeilnummerlijst
– alle bestaande RG65 zeilnummers worden overgezet naar de nieuwe DF65 zeilnummerlijst
– iedereen heeft tot 1 mei de tijd om aan te geven of men op nieuwe DF65 zeilnummerlijst wilt blijven staan
– een zeilnummer op de DF65 zeilnummerlijst wordt direct vrijgegeven als men niet op de nieuwe DF65 zeilnummerlijst wilt staan
– na 1 mei worden de zeilnummers van iedereen die niet heeft gereageerd, van de DF65 zeilnummerlijst gehaald!

Onze e-maillijst is helaas niet volledig en het kan zijn dat niet iedereen dit bericht leest, daarom graag andere RG65/DF65 zeilers laten weten dat er een nieuwe DF65 zeilnummerlijst wordt gemaakt en men moet reageren op info@rg65.nl !

Achtergrond informatie:

De Dragon Force 65 (DF65) en Dragon Flight 95 (DF95) modelzeilklasse is momenteel snel groeiende is in Nederland. Er worden op verschillende plekken in Nederland met de DF65 veel wedstrijden gevaren en er ontstaan veel initiatieven en wensen om de nieuwe ontwikkelingen en initiatieven te organiseren in een DF65/95 Dragon vereniging. De DF65 is een RG65 eenheidsboot wat juist het varen van wedstrijden erg leuk, betaalbaar en competitief maakt.

Als eerste stap naar het orgniseren van de DF65 als aparte eenheidsklasse is het opzetten van een aparte DF65 zeilnummerlijst. Momenteel zijn alle DF65 zeilnummers geregistreerd op de RG65 zeilnummerlijst.

We gaan dus een nieuwe DF65 zeilnummerlijst maken waarop alle landelijke DF65 zeilnummers geregistreerd staan. Het blijft natuurlijk mogelijk op beide of alleen op de bestaande RG65 lijst te staan, want de DF65 is een RG65 boot en voldoet (zonder A+ zeil) 100% aan de RG65 klassenreglementen.

Ook zijn wij nog op zoek naar enthousiastelingen die willen meehelpen met het oprichten en besturen van een nieuwe Dragon klasse vereniging. Als je interesse hebt dan horen wij het graag!

Voor meer informatie:
– https://www.dfracingnl.com/
– http://www.dragonforce65.nl/
– https://www.facebook.com/groups/854099334646561/
– https://www.rg65.nl/

Inschrijven Landelijk Treffen

Inschrijven voor het landelijk treffen op 14 april 2019 kan via het menu of onderstaande link. Op de inschrijfpagina is ook te zien wie er allemaal meevaren en in welke modelzeil klassen.

aanmelden landelijk treffen

overzicht inschrijvingen

Aan de hand van de inschrijvingen wordt een verdeling gemaakt in maximaal 4 groepen verdeelt over 2 banen.

De uitnodiging is te vinden via het menu of hieronder

uitnodiging

Tot 14 april

Wintercup Wanneperveen 17 maart 2019

Plaatjes zeggen soms meer dan woorden en wie de foto’s en de uitslag bekijkt begrijpt meteen in wat voor zware omstandigheden deze wintercup werd gevaren in Wanneperveen. Maar wat werd het een ontzettend gave wedstrijd.

De boten waren vandaag helemaal in hun elementen en ronden het parcours al springend en surfend over de hoge golven in recordtijd. De wind begon in de ochtend met een stevige W5. En na de heerlijke lunch bij restaurant aan ’t Wiede, piekte in de namiddag de wind tot >30 knopen, een dikke windkracht 7. Niet iedereen had hiervoor de benodigde D/E… zeilen en daardoor besloten een aantal zeilers eerder te stoppen. Veiligheid voor jezelf en de boot voorop!

Bewonderenswaardig was het wel om te zien hoe sterk en goed gebouwd de RG65 boten zijn: superlicht door de moderne composietmaterialen en oersterk. Zoals bij elke technische sport is er altijd kans op schade: 1 x roerservo, 1 x winch, 1 x accu en een paar doorgesleten schoten. Maar dit mocht de pret absoluut niet drukken.

Gebleken is dat de lichte bijboot met 12V elektromotor prima de omstandigheden aan kan, op een enkele natte golf na. Een aandachtspunt blijft het verplicht dragen van een reddingsvest.

Varen in dergelijke omstandigheden vergt wel een andere techniek: extra ruimte om de boeien en andere deelnemers, overstag boven op een golf, en een stormrondje als de boot even niet overstag wil. Het helpt vaak ook om de schoot even te vieren om de boot makkelijker te laten draaien.

Voor iedereen was het een leuke en leerzame dag. Dit soort omstandigheden laten pas echt de zwakkere plekken van een boot zien. Peter (NED 5), Wim (NED 11) en Remco (NED 93) waren de dagwinnaars van vandaag.

Wintercup Wanneperveen 17 maart 2019

De wintercup wordt gevaren op een prachtige locatie in het nationaal park de Weerribben.

Iedereen is welkom om mee te varen met een model zeilboot welke voldoet aan het RG65 ICA klasse reglement, waaronder dus ook de DF65 en Affinity, zie ook http://rg65.dolpin.nl/?p=477

Vanuit het strandpaviljoen aan ’t Wiede wordt er gevaren vanaf een grote brede steiger met een perfect overzicht op de wedstrijdbaan.

Het inschrijfgeld bedraagt €5 voor niet RG65 NL leden en kan alleen contant worden voldaan bij het inschrijven. Leden varen gratis mee met de maandelijkse wedstrijden. Lid worden kan terplekke of via de rg65.nl website

  • vanaf 09:30 koffie en invaren 10.00 palaver
  • 10.15 eerste start
  • 12.30 – 13.30 pauze en lunch
  • 15.30 laatste start
  • 16.00 prijsuitreiking

Strandpaviljoen aan ’t Wiede
Veneweg 247
7946LV Wanneperveen

RG65 www.rg65.nl
strandpaviljoen aan aan ’t Wiede http://www.aantwiede.nl

Wintercup Deventer 24 feb 2019

Gisteren is de wintercompetitiewedstrijd in de RG65 klasse gezeild in Deventer, net zoals de voorgaande keren bij de Deventer motorboot en zeilbootvereniging-Grand café Windkracht 7.

De weersverwachting was voor wat betreft de zon erg goed, echter van de windverwachting werd geen enkele Rg 65 zeiler vrolijk…..

In totaal waren er 10 zeilers naar Deventer gekomen, wat minder als gebruikelijk maar enkele “vaste” zeilers waren er niet (begrijpelijk gezien de voorjaarsvakantie).

Er zou gestart worden met de 1e manche om 10.15 uur maar door het ontbreken van ook maar een zuchtje wind werd besloten de 1e start uit te stellen tot 11.00 uur. Hoe snel de wind kan veranderen werd gisteren weer eens heel duidelijk……..binnen een kwartier stond er voor het zeilen met “vol” tuig (A-tuig van 2250 cm2) een perfecte wind.

De stemming zat er goed in, een erg mooi zonnetje en toch nog een goede wind, de allerbeste ingrediënten voor een mooie zeildag.

En een mooie zeildag werd het, voor de pauze konden er 6 manches gezeild worden en na de pauze 8 manches, totaal dus een mooi aantal van 14 manches. De baan lag er goed bij en er werd sportief gezeild waarbij regelmatig opviel dat het veld vaak dicht op elkaar lag.

Het fanatiek schijnende zonnetje was er ook de oorzaak van dat bij paar manches de 2 bovenboeien door de schittering wat moeilijk te zien waren, wat enkele “contacten” tussen boten en ook met de boeien tot gevolg had. Zo zie je maar weer……”elk voordeel hep zun nadeel”.

Het aantal van 14 manches is helemaal mooi als je meeneemt dat de wind om ca 15.00 weer helemaal verdwenen was; daarom werd door de wedstrijdleiding ook besloten om er een punt achter te zetten.

Wat opviel was het erg goede zeilen van Paul d’Arnaud, een ervaren RC zeiler (Marblehead) die vandaag voor de 1e! keer meezeilde in de RG 65 klasse en meteen naar een 2e totaalstand zeilde, complimenten Paul!!

Na afloop werden er onder een mooi zonnetje weer heel wat items besproken die het kenmerk zijn van de “open” Rg65 klasse. Dat de klasse in ontwikkeling is en dat die ontwikkeling ook nog lang niet ten einde is werd o.a aangetoond door Taede die met een 3D printer paar prachtige rompsecties had geprint van de Orion Edge, dus over een tijdje misschien een 3 D geprinte RG 65 op het water!

Ook gaf Peter een uitleg over het bijna voltooide traject om van de RG 65 klasse een officiële vereniging te maken met alle ins en outs die daarbij komen kijken.

Al met al was het weer een top RG65 dag, op naar de volgende wintercompetitiewedstrijd die gepland staat op 17 maart te Wanneperveen (zelfde lokatie als NK 2018)

Norbert Horsthuis (NED99)