Friesland bokaal 26 mei 2019 Leeuwarden

Graag nodig ik jullie allen uit voor deze beregezellige zeildag waarbij gebleken is dat het in Leeuwarden lekker kan waaien! Bereid je daar dus goed op voor!
 
Na 1 jaar van afwezigheid door privé omstandigheden gaan we dit jaar weer strijden om de wisseltrofee. Dit maal zijn meerdere klassen uitgenodigd en varen we in twee groepen.
 
Groep 1; de IOM samen met de DF95
Groep 2; de RG65 samen met de DF65.
 
Elke klasse heeft zijn eigen ranking en is er voor iedere klasse een 1st, 2e en 3e prijs trofee.
 
Om het voor de DF65 zeilers nog interessanter te maken varen deze boten met alleen het standaard A tuig! Uiteraard is dat afhankelijk van de wind want die heeft zich bewezen in Leeuwarden altijd harder te waaien dan elders…. Maar dat zou deze dag zomaar eens kunnen meevallen. Mocht het toch noodzakelijk zijn dat er met kleinere zeilen gevaren moet worden en is een DF65 zeiler in het bezit van een B en/of C tuig dan valt de “eenheidsklasse DF65” onder de RG65 klasse en is er geen aparte prijs voor de DF65 klasse.
 
Als nieuw onderdeel zullen de 4 (of 3) dagwinnaars van elke klasse in een laatste medalrace strijden om de wisseltrofee. Allen met dezelfde boot, zelfde zeilen (DF95)
 
Er wordt deze dag flink doorgestart waarbij we per groep een 12 races moeten gaan halen. Edze Postuma, voorzitter van de AWS zal tevens aanwezig zijn ter ondersteuning als medewedstrijdleider.
 
Vanaf 09:00 ben je welkom op de locatie.
Palaver om 10:15.
Aanvang race strak om 10:30!
 
Inschrijfgeld: €2,50
 
In het restaurant de Grote Wielen hebben we weer beschikking over de bovenzaal met prachtig uitzicht over de wedstrijdbaan. Catering is weer prima geregeld en kun je overdag warm en droog koffie/thee etc krijgen en eventueel een lunch nuttigen.
 
En ook dit maal kun je je opgeven voor de tafel BBQ aansluitend na de wedstrijd. Catering kosten genuttigd zijn voor eigen rekening. Bij inschrijving krijg je een eigen barkaart.
 
Na afloop is het mogelijk om gezellig mee te eten aan de tafel BBQ, hiervoor graag aanmelden via petervulperhorst@gmail.com

Restaurant de Wielen
Bûtlan 1
8926 XH, Leeuwarden

http://rg65.nl
http://www.iomzeilen.nl
http://www.grote-wielen.nl/

Inschrijven, inschrijflijst en wedstrijdresultaten via de links hieronder:

Reacties gesloten.