Zomercup RG65/DF65 Wormer 15 september 2019

Prachtig nazomer weer en een matige wind vormt het decor voor de laatste Zomercup.

De RG65 / DF65 zomercup werd voor het eerst gehouden in Wormer.

Ondanks het perfect zeilweer en locatie waren er in totaal maar 10 deelnemers, waarvan slechts twee met een RG65 en acht met een DF65.

Waarom zo weinig? Aan het water, de omgeving of de centrale ligging kan het niet liggen. Water zonder waterplanten, wat uniek is in september.

Aan het vaarwater wat ligt in een prachtig natuurgebied van 2000 ha, bekend als het ‘Wormer- en Jisperveld, kan het ook niet liggen.

Onbekend maakt onbemind, wie weet. Ook kan een overvolle agenda voor de DF65, DF95 of Marblehead klasse, een rol hebben gespeeld.

De volgende keer gewoon 20 boten of meer. Zie dit evenement op deze locatie maar als een test. Een test die volgens mij zeer goed geslaagd is,  na afloop louter tevreden gezichten. 

Taede en zijn vrouw waren al vroeg aanwezig om ons van boeien, tips en startmachine te voorzien. Er werd een bekende baan gezeild met een bovenboei en spreader en onderin een gate.

Rob Wallenburg, die de vorige keer met een geleende DF65 een derde plaats zeilde, samen met Remco Sol slaagden erin om na de middagpauze een fraaie baan neer te leggen met een lang kruisrak.

Het was puur genieten op de lange stijgers waar iedereen een goed plekje kon vinden.

Vóór de start werd er op aangedrongen om sportief te zeilen en daar hield iedereen zich aan. Uiteindelijk kwamen toch de beste zeilers weer boven drijven. 

Ron Groenhart

even klikken voor een groter exemplaar…
even klikken voor een groter exemplaar

Reacties gesloten.