Verslag ONK Binnenmaas 20 oktober 2019

Niets is zo veranderlijk als het weer. Het najaar bracht de afgelopen weken veel wind en regen, wat niet het beste weer voor de meeste mensen, maar voor ons wedstrijdzeilers ideaal om onze eigen snelle creaties de baan op te sturen.

Deze zondag werkte het weer voor ons helaas niet mee. De 1e start werd uitgesteld totdat er pas om 11:15 wind was. We konden 3 heats varen en daarna viel de wind weer helemaal weg. Wat ons betreft eigenlijk prima timing om te genieten van de heerlijke soep en verse broodjes in het restaurant, in de hoop op meer wind in de middag.

Na de middagpauze was het weer een beetje gaan waaien en heeft de wedstrijdcommissie de baan aangepast op de nieuwe windrichting. Snel werd de 4e heat gestart, maar tijdens de startprocedure draaide de wind 90 graden om even later helemaal weg te vallen voor de rest van de middag.

We hebben dit jaar vaker met deze windvoorspelling een wedstrijd door laten gaan, en tot nu toe was er altijd wel genoeg wind om een wedstrijd te kunnen varen.

Voor onze high performance lichtgewicht boten is windkracht 2 voldoende, en deze condities maken het varen juist heel interessant. De boot moet een perfect licht lopend tuig hebben en zeilen die makkelijk in vorm vallen. Goed starten op de 1e lijn, de juiste strategie en een hoge concentratie zijn dan essentieel om een wedstrijd te kunnen winnen.

Chris Vaes vaarde voor het eerst mee met een geleende Goth XP en liet zien de lichtweer technieken perfect te beheersen. Wij hebben besloten het ONK geldig te verklaren met de 3 heats die gevaren zijn en daarmee is Chris Vaes de RG65 kampioen van 2019.

Heel veel dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit evenement.:
Ronald Niezen voor het regelen van de mooie locatie aan de Binnenmaas, Robert Wallenburg voor het belangeloos meehelpen met het starten en finishen, en Chris Vaes in de wedstrijdleiding.

Reacties gesloten.