Verslag iDM RG65 Leipzig 2019

Met een delegatie van 4 Nederlanders (Harry Drenth, Wim Bakker, Marijke en Taede de Jong) zijn wij een afgereisd naar de Kulwitzer See nabij Leipzig om aan het open Duitse RG65 kampioenschap mee te doen. Naast Nederland was ook Zwitserland en Tsjechiƫ goed vertegenwoordigd en met 30 deelnemers hadden we een mooi groot deelnemers veld.

Wij zijn op de vrijdag vroeg vertrokken om de historische stad Leipzig te gaan ontdekken, daarna op tijd weer terug naar het hotel om morgen uitgerust aan de wedstrijd te beginnen. De Kulwitzer See is met alle faciliteiten, zoals grote brede steigers en een clubhuis van de zeilvereniging ,een geweldige plek voor het Duitse kampioenschap.

Zaterdag begon de eerste wedstrijd met een HMS seeding serie voor een plek in de A of B groep. Er stond op die dag een goede wind maar helaas wel vanuit de wal. Door de diepe ligging van het meer in het landschap betekende dit dat er weinig wind was aan de rand van het meer. Deze omstandigheden zijn voor Harry ideaal en hij scoorde de eerste dag direct goede resultaten met zijn nieuwe Manta 2017.

De dag werd super verzorgd door de vereniging. Er was een heerlijke lunch met “bratwurst und kartoffeln” en in de middagpauze zelfgemaakte taart en gebak. De pauzes werden ruim genomen wat op zich wel bijdraagt aan de gezelligheid maar resulteerde dat we op de zaterdag maar 5 series hebben gevaren.

Die avond zijn we gezellig met het NL team gaan eten in de binnenstad van Leipzig.

Zondag was het weer compleet anders, de zon en warmte had plaats gemaakt voor regen en kou, maar de wind was gelukkig gedraaid en stond nu recht over het meer. In de ochtend trok de wind steeds verder aan en kwamen de C zeilen tevoorschijn. De start van de 1e heat werd steeds verder uitgesteld en uiteindelijke besliste de wedstrijdleiding dat de wind en golven te veel was van het goede, en verlegde de baan achter de steigers. Wat ons betreft was dit niet noodzakelijk maar het bleek dat niet iedereen stormzeilen heeft en gewend is aan zwaar weer omstandigheden.

We hebben op de zondag nog 3 series kunnen varen tot 14:00 en daarna was er een gezellige afsluiting van het zeil weekeind in het clubgebouw.

Harry Drenth is met 6 punten voorsprong op Jens Amenda de winnaar van het Duitse RG65 kampioenschap, en ging met een mooie trofee naar huis. Wim Bakker behaalde een nette 4e plaats, Taede werd 10e en Marijke met haar onervarenheid met het RG65 behaalde een hele nette 18 plaats.

In het verleden heeft Harry de iDM vaker samen met Gerrit de Wilde gevaren en ook gewonnen. Destijds was de RGForce65 ontworpen in samenwerking met Jac. de Ridder Yacht design en gebouwd door Gerrit de Wilde een ongeƫvenaarde boot. Gerrit won in 2009 met de 1e RGForce65 nog warm uit bouwmal de iDM. Een hele bijzondere prestatie. Voor meer informatie over de RGForce65: http://rg65europe.blogspot.com/

Volgend jaar in juni is het Tsjechisch kampioenschap en in september het Zwitsers kampioenschap. Wij als NL RG65 zeiler zijn van harte welkom om mee te doen en meer informatie volgt via onze website https://www.rg65.nl/

Er zijn heel veel foto’s gemaakt die dag door de vereniging zelf en de foto’s van de eerste dag staan hier: https://seglerverein.de/2019/10/26/idm-der-rg65-2019_fotos-tag1/. De foto’s van de 2e dag volgen binnenkort, hou de website https://seglerverein.de/ in de gaten voor meer foto’s

Reacties gesloten.