Verslag NH kampioenschap DF65 7 december 2019

Auteur: Ron Groenhart

Adel verplicht zou je kunnen zeggen. Winnaar van het eerste Noordhollands kampioenschap is Remco Sol uit Zwaag. Een andere grote naam eindigde als tweede. Gelukkig nemen ook grote namen verkeerde beslissingen. Tjakko en Remco begonnen met een B tuig maar wisselden al snel om naar het standaard A zeil. Tjakko stond met griep aan de start en zeilde een ongelukkige eerste en tweede wedstrijd. Bas Boer liet zien dat hij het zeilen niet verleerd is. Met een boot van het oude type V5 zeilde hij naar een verdienstelijke derde plaats. Daar achter een peloton van locale helden. 13 deelnemers is een prima opkomst.

Tot zover de maar is dat belangrijk? Spreuk van de dag kwam van Tjakko Keizer: ‘focus je niet te veel op resultaat, ga gewoon lekker zeilen’ en zo is het. De omstandigheden waren er naar. We hebben ontzettend veel geluk gehad met het weer: droog bij een windkracht drie a vier Peter Molenaar had met eigen materiaal een perfecte baan met een mooi lang kruisrak uitgelegd en wat is het dan mooi zeilen met zo’n Dragon Force.

Organiseren doe je niet alleen, organiseren is teamsport. Held van de dag is voor mij Peter Molenaar die al vroeg in de weer was om de baan uit te leggen, de prijzen heeft verzorgd, na twee potjes zijn boot over gaf om de start/finish te begeleiden, als laatste weg ging omdat de baan weer afgebroken moest worden.

Hulde aan Remco die tijd heeft vrijgemaakt om ons de fijne kneepjes van het afstellen bij te brengen. Het was door de omstandigheden en goede baan ruim anderhalf uur zeil plezier.

Hier de volledige uitslag: 1 Remco Sol (18) 2. Tjakko Keizer (26) 3 Bas Boer (27) twee eerste plaatsen 4 Oscar Vijver (27) (één keer een eerste plaats) 5 Ron Groenhart (27) 6 Patrick Bos (34) 7 Aert Keja (43) 8 Oscar den Hartog (46) 9 Bert de Graaf (58) 10 Pieter-Jelle Jongejans (65) 11 Piet Koning (67) 12 Peter Molenaar (75) 13 Robbert Wallenburg (88)

Reacties gesloten.