Verslag RG65/DF65 Wintercup Wanneperveen 12 januari 2020

Het herfstweer van de winter in 2020 was ook goed te merken gisteren in Wanneperveen. De dagen vooraf aan de wedstrijd is er veel overleg geweest over voorspelde wind en samen met de organisator Norbert Horsthuis is besloten om de wedstrijd door te laten gaan en te varen in de luwte van de havenkom. De voorspelde wind kwam er ook en tot het eind van de middag heeft stond en een dikke ZZW 5 bft met uitschieters tot 7 bft

Alleen de zeilers met de kleinste zeiltjes (C) konden die dag de harde wind doorstaan, en gecontroleerd de boot het parcours rond varen. Een aantal zeilers die alleen een standaard A tuig hadden waren niet opgewassen tegen het natuurgeweld en besloten helaas na het zien van de omstandigheden om niet mee te varen.

Maar als de boot goed voor elkaar was en getuigd met een C of D tuig, dan was het wel echt spectaculair zeilen !!

Vanwege de harde wind en de smallere baan in de binnenhaven is er besloten om de DF65 en RG65 apart in aparte heats te varen, en dan meteen 2 heats achter elkaar varen om zo minder beweging op de steigers te hebben. Dit systeem beviel heel erg goed, en en gaf ook de mogelijkheid om elkaar te helpen met tips en bij het finishen, waarvoor nog heel veel dank: Sylvia…

Er waren vandaag 2 hele duidelijk winnaars met bijna alleen maar paaltjes (1e plaatsen): Bas Boer in de DF65 en Peter Vulperhorst in de RG65.

Norbert bedankt voor het organiseren en restaurant aan ’t Wiede bedankt voor de toplocatie en de heerlijke lunch.

Reacties gesloten.