Verslag Wintercup RG65/DF65 Almere 08 februari 2020

Met de storm Ciara vandaag op komst is de Wintercup deze keer een dag eerder gevaren. Het was al snel duidelijk dat de zondag voor vliegende in plaats van varende boten ging zorgen, en na overleg met camping Waterhout is besloten om de wedstrijd naar de zaterdag te verplaatsen. Iedereen die zich had ingeschreven ontving een email met de vraag of diegene ook zaterdag erbij was, en het was geweldig om te zien hoe flexibel iedereen hiermee om ging, en we op de zaterdag toch met 22 boten aan de start stonden.

Camping Waterhout is een geweldige nieuwe zeillocatie op een eiland in de Noorderplassen, rondom voorzien van vaarwater om een ideale baan uit te leggen langs een van de kades. We hebben ’s ochtends de baan aan de oostkant uitgelegd, mooi open en in de wind gelegen. In de middag door de draaiende wind hadden we beter op de grote steiger aan de westkant kunnen varen maar dit zou te veel tijd kosten

De RG65 en DF65 vaarden vandaag in hun eigen heat, en net als in Wanneperveen met twee heats achter elkaar. In totaal hebben zijn er 20 heats gevaren. Het doel was eigenlijk 24 heats, er ging helaas te veel tijd verloren tijdens het wisselen van de zeilgroep. Dit is voor ons een verbeterpunt.

De onderlinge competitie was heel sterk op het water, de boten waren onderling allemaal erg aan elkaar gewaagd en er werd erg strak gevaren door iedereen. Vooral de starts waren erg scherp en de indringboei zorgde ervoor dat iedereen netjes en scherp aan de wind startte.

Peter Vulperhorst was de grote winnaar vandaag, gevolgd door Marcel Klein en Tjakko Keizer in de DF65 klasse, en Paul d’Arnaud en Taede de Jong in de RG65 klasse.

Iedereen bedankt voor de flexibiliteit en de gezellige zeildag. De locatie bij camping Waterhout is echt helemaal perfect en wij zijn uitgenodigd om daar zeker vaker te mogen zeilen!

Reacties gesloten.