Verslag DF95/65 en RG65 weekend ‘s Hertogenbosch 7-8 maart 2020

Zaterdag is de tweemaandelijkse DF95 winterserie gevaren met een groot en internationaal wedstrijdveld, waarbij 11 Nederlands, 2 Duitsers en 1 Belg met elkaar de strijd aan zijn gegaan onder leiding van Paul d’Arnaud.

Remco Sol was zaterdag met de DF95 de overtuigende winnaar, met een mooie 2e en 3e plaats voor Wolfgang Korn en Peter Vulperhorst die helaas wat pech had met zijn roerservo.

De zondag was voor de DF65 en RG65. De in totaal 13 boten voeren vandaag samen in 1 baan. De wind was bizar, hard in vlagen en zeer veel windshifts. Later in de middag na de regenbuien ging de wind wat liggen en werd daarmee ook wat constanter. De RG65’s met de swingrigs hadden in de vlagen duidelijk moeite om de boot niet te laten duiken.

Paul maakte nog een vervelende val en ging met de zender in de hand kopje onder en haalde een gedeeltelijk nat pak. Hij viel gelukkig niet geheel in het water, maar kon helaas niet verder meezeilen.

Chris Vaes heeft als Marblehead goeroe de wedstrijden strak geleid en gejureerd. Er werd strak en met respect voor elkaar gevaren, de strafrondjes voor onderling contact en het raken van de boeien werden snel genomen.

Door zelf niet mee te varen kon Chris Vaes met zijn ervaring een leerzame analyse geven van de wedstrijden, en viel het hem onder andere op dat er soms ver van de layline wordt gevaren en de bovenboei vaak met te weinig marge wordt aangevaren.

Kortom een zeer geslaagd zeilweekend! Chris en Paul bedankt voor de goede organisatie en de mooie locatie!

Reacties gesloten.