Verslag DF95 en DF65/RG65 Zomercup Leeuwarden 22/23 augustus 2020

Ja daar waren we weer! Na een lange tijd geen wedstrijden te hebben gezeild konden we weer los!

Leeuwarden, Grote Wielen was DE plaats voor een mooie pot zeilen, twee dagen lang!

Door de corona crisis hadden wij de mazzel dat de T steiger was opgeknapt door de Restaurant eigenaar ( applaus voor Kees en zijn team! Altijd gemoedelijk en altijd bereidwillig ons een mooie plek te geven) en konden we daar dankbaar gebruik van maken. En met succes!

Iedereen hield zich netjes aan de regels en anderhalve meter afstand.

Dag 1 stond in het teken van de DF95. Met een straf aflandig windje was het nog best lastig om de juiste koers te bepalen omdat bij de bovenwindse boei veel shifts plaats vonden.

Tjakko was uiteindelijk wederom de sterkste. Al was het ongelooflijk spannend tot de laatste race. Huub Gillissen met een leenboot ( van PeterV NED05) had een behoorlijke inhaalslag gemaakt en stond op 1 nog net voor de laatste race. Top drie met 1 punt verschil van elkaar. Varend de laatste race ruim op kop kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Maar helaas door pech kon Huub de race niet afmaken en werd daardoor toch 3de.

Rond 10:15 gestart en de laatste race gezeild om 15:30.

Tussendoor heerlijke koffie met gezelligheid en een stevige lunch in het Restaurant.

Prachtige dag geweest. De prijsjes in stijl. Suikerbrood, Fryske Dumkes en Droge worst.

Zondag was het de beurt aan de DF65, de DF65 clubklasse en de RG65.

Vroeg weer de baan uitgelegd met de boot en boeien van Taede. Prima setje! Tof dat Taede nu ook bij mij in de buurt woont. Dat maakt het allemaal wat relaxter om wedstrijden te regelen.

Wederom rond 10:15 de eerste start. En spontaan kwam daar een hulp bij . Jan Kiemol, aspirant nieuw lid DF65 kwam kijken en wilde wel helpen bij starten en finishen. Niet een onervaren man in de zeilerij en heeft zijn sporen al verdient in het zeilen van de Fryske Skutsjes. ( jaja de echte SKS Skutsjes)

Toch waren er nog een verrassend aantal pittige buien. Zo heftig zelfs dat we één race moesten afblazen en de lunch hebben vervroegd. Even droog worden en wederom heerlijk gegeten.

De wind draaide na de lunch zoals voorspeld naar het westen en maakte het wat beter te varen. Bijna in het verlengde van de steiger dus had ieder prima zicht op de baan. De wind trok ook iets aan waardoor de verschillen tussen de twee klassen kleiner werd. Dat maakte het ook weer spannender.

Winnaar RG65 was Paul en bij de DF65 Tjakko. Clubklasse winnaar was Luuk de Jong!

Dank allemaal voor de zeer mooie en leuke dagen. Het is altijd een boel werk de wedstrijden te organiseren. Je doet je best het voor iedereen naar de zin te maken. Dan is het fijn te zien en te merken dat ieder het echt naar de zin heeft gehad. Er is zeer goed en sportief gezeild. Voor ieder wat wils en leerzaam!

Tot de volgende race! Check de vaarkalender en kom lekker wedstrijdzeilen!

Reacties gesloten.