Verslag DF95 en DF65/RG65 Zomercup Wormer 19/20 september 2020

Zaterdag 19 september begonnen we met de DF95 wedstrijden in Wormer.

Dit was de eerste keer met de DF95 in Wormer en we werden direct getrakteerd op een mooie strakke oostenwind van ca 4Bft. Er kon een mooie lange up-down baan worden uitgelegd met spreader boven en gate beneden.

Aangezien we de dag zonder koffie waren begonnen, hebben we na 4 wedstrijden even pauze gehouden. Na de koffie, voor sommigen zelfs met appeltaart, hebben we nog 5 wedstrijden kunnen varen.

Er was een hevige, maar faire strijd, met veel verschillende mensen voorin. Na de lunch zijn er nog 7 wedstrijden gevaren. In verband met het zicht is de bovenboei iets naar beneden getrokken, hetgeen de bakboord stuurboord situaties iets overzichtelijker maakte, maar nog steeds zorgde voor een aantal kleine aanvaringen. Met de straffe wind kwam er helaas ook wat vuil en riet los, hetgeen de uitslagen hier en daar iets beïnvloed heeft, maar op het totaal van de dag viel dat weg tegen de 4 aftrekwedstrijden.

Na 16 wedstrijden met 11 deelnemers kwam de NED 93 van Remco Sol op de 3e plaats met 39 punten, NED 49 van Peter Tans op de 2e plaats met 28 punten en Huub Gillissen (met zijn nieuwe boot) 1e met 26 punten.

Zondag 20 september waren de RG65 en DF65 aan de beurt.

De wind was iets noord-oostelijker dan zaterdag, hetgeen voor het leggen van de baa niet ideaal was, maar bij het begin van de wedstrijden om 10.15 uur was ze weer iets naar het oosten teruggedraaid.

Wederom na 4 wedstrijden even koffie pauze en daarna nog 6 wedstrijden in hoog tempo er achteraan.

Veel nieuwe gezichten, eerste 2 wedstrijden was het even inkomen voor sommigen, maar daarna kwam het veld enigszins compact binnen, met regelmatig de RG’s vooraan, gevolgd door de Dragon Forces.

In de loop van de dag begon het steeds harder te waaien met als gevolg dat de DF’s langzaamaan de RG’s op de hielen begonnen te zitten. Veel strijd, boeien raken, rondjes draaien, maar iedereen hield zich fair aan de regels.

Na de voortreffelijke lunch bij de Hofjes wisten we nog 8 wedstrijden te varen, met dank aan het hoge tempo van alle deelnemers en wedstrijdleider.

Na 18 wedstrijden mocht Huub Gillissen zich wederom winnaar noemen, maar nu bij de RG65 en Tjakko Keizer bij de DF65. Speciale vermelding voor Luuk de Jong op de 3e plaats die 1e werd in de club klasse (alleen met standaard tuig ingeschreven en gevaren).

Veel dank gaat uit naar de organisatie, Ron Groenhart voor de voorbereidingen in Wormer en Peter Molenaar voor het  gebruik van al zijn mooie materiaal!

Graag tot ziens op de volgende wedstrijden in Valkenburg bij Leiden op 10 en 11 oktober.

Remco Sol 

klik op de uitslag voor een betere weergave
klik op de uitslag voor een betere weergave
klik op de uitslag voor een betere weergave

Reacties gesloten.