Verslag zomercup RG65/DF65 18 juli 2021 Wormer

Verslag: Ron Groenhart
Foto’s: Gerrit Husslage en Taede de Jong

Luuk de Jong houdt het hoofd koel en wint.

Met 14 zeilers op de zaterdag en 20 op de zondag kunnen we spreken van een goede opkomst. De ’honger’ naar wedstrijden is groot na anderhalf jaar stilstand.

De omstandigheden op de tweede zeildag waren beduidend minder. Na de eerste korte pauze zakte de wind in. De forse windschiftingen hadden grote positie wisselingen tot gevolg. Uiteindelijk komen toch de beste zeilers boven drijven.

Luuk de Jong kon het beste met de wisselende omstandigheden omgaan. De sympathieke zeiler uit Sneek was zaterdag al met de motorboot in Wormer aangekomen. Tweede Oscar Vijver , derde in zijn eerste echte wedstrijd Gerrit Husslage . Opmerkelijk was de zesde plaats voor Patrick Bos. Met zijn standaard A zeil was hij bij deze ‘licht weer’ wedstrijd in het nadeel.

Evenals bij de DF95 zagen we ook vandaag nieuwe gezichten. Uit de regio Haarlem waren Walter Kort en Ned Aufenast aanwezig. Met hun standaard A zeil vielen ze in hun eerste grote zeilwedstrijd niet uit de toon.

Bij de RG65 wisten Paul d’Arnaud en Taede de Jong het Peter Vulperhorst bij vlagen lastig te maken. Uiteindelijk ging de winst ook hier naar Friesland. Peter Vulperhorst mocht de hoofdprijs mee naar huis nemen.

Speciale dank aan de vrijwilligers die de start en finish begeleidden: Car Husslage Aert Keja en Robert Wallenburg. Peter Molenaar was beide dagen al vroeg aanwezig om met eigen motorboot een goede baan uit te leggen.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Reacties gesloten.