Verslag Zomercup DF95/DF65 en RG65 18/19 september 2021 Emmeloord

ZATERDAG DF95

Vroeg in de ochtend werd de baan in de zuiderplas opgebouwd, maar al snel bleek dat deze plek niet ideaal is vanwege de windwakken met de zuidoosterwind en de vele zwemmers.

Snel alle boeien weer opgepakt en onder de brug doorgevaren naar de noorderplas. Hier hadden we alle ruimte om een grote wedstrijdbaan uit te zetten. De enige steiger lag vlakbij de gate en de start/finishlijn wat resulteerde in een hele korte rak naar de finishlijn. We hebben daarom gekozen voor een om benedenwinds te finishen en dit bleek in de praktijk goed te werken.

De wind met 2-3bft vanuit het zuidoosten was ideaal voor de ligging van de steiger en de bomen tussen de plassen en de snelweg (west). Met 10 DF95 boten was er een mooi en onderling erg competitief veld

In de ochtend hebben we rustig een 6-tal wedstrijden gevaren en in de middag na een lekkere lunch bij ‘Bij Ons in de Wellerwaard’ de overige 8.

De wedstrijden waren spannend tot aan de laatste race en alles was nog mogelijk in de top-5 tot aan de laatste wedstrijd

Gefeliciteerd Tjakko Keizer met de 1e plaats, Huub Gillessen met de 2e plaats en Chris Vaes met de 3e plaats

ZONDAG DF65 EN RG65

Zondag hadden we met 5 RG65’s en 11 DF65’s weer een mooi groot wedstrijdveld. De wind was ten opzichte van gisteren iets gekrompen naar het oosten en daardoor lag de baan wat verder van de steiger af, dan ideaal zou zijn. Ook deze dag hadden we gekozen voor de noorderplas.

Bij het palaver is de keuze gemaakt om de boten die te vroeg zijn gestart buitenom terug te laten varen, en gebruik te maken van een indringboei in verband met het grote aantal deelnemers. Na een aantal wedstrijden te hebben gevaren bleek de indringboei te dicht langs de wal te liggen en eigenlijk geen nut te hebben. Deze is verwijdert en er is besloten dat er bij een valse start meteen weer terug naar de startlijn gevaren mag worden, zonder eerst een van de startboeien te ronden. Deze regel bleek niet een standaard regel te zijn en met het verbreden was er ook meer ruimte om weer direct terug te kunnen varen naar de startlijn.

In de ochtend hebben we al veel wedstrijden kunnen varen op dezelfde manier als de dag ervoor bij de DF95. We zijn tijdens de lunch zijn we met een groepje Emmeloord in geracet op zoek naar een lunchtent en bij een goede cafetaria onze honger kunnen stillen. Het restaurant aan de plas was helaas erg druk.

In de middag begon het in vlagen flink te waaien en was het spectaculair snel zeilen met de A/B tuigen.

We hebben precies 16 wedstrijden kunnen varen voor een 3e schrapresultaat.

Gefeliciteerd Marcel Klein met de 1e plaats, Tjakko Keizer met de 2e plaats en Gerrit Husslage met de 3e plaats !

De RG65 is gewonnen door Harry Drenth, met op de 2e plaats Norbert Horsthuis en de 3e plek voor Huub Gillessen die met materiaalpech niet alle wedstrijden mee heeft kunnen varen.

In oktober en november het ONK voor de RG65 en de DF65/95. Wanneer en waar we met welke klasse het ONK varen volgt deze week.

Wedstrijdleiding, verslag en foto’s: Taede de Jong


Reacties gesloten.