Valkenburgsemeer RG65 25 feb 2018

Met de koude op komst zal menigeen afgelopen week, toen bekend werd dat de locatie Wanneperveen ingeruild werd voor het Valkenburgsemeer, gedacht hebben: ojee, dan moeten we zondag toch varen !

Terugkijkend kan niet anders gezegd worden dan dat het een juiste keuze was, met dank aan Tjakko en Peter, die deze vaardag met hun inzet mogelijk gemaakt hebben. Maar zeker ook Peter Molenaar die de kou trotseerde op het water met de rubberboot!

En zeker zo belangrijk: niemand heeft het koud gehad. Opbouw plaats van de boten kon mooi in de luwte van het surfcenter. De heerlijke zon, de strakke wind en de lange, overzichtelijke baan deed de kou snel vergeten. In het begin waren er wel wat bevroren schoten en elastieken, maar met een beetje vaseline was e.e.a. snel opgelost.

Mede debet aan het welslagen van deze dag was het prima en op loopafstand gelegen restaurant “Brasserie Buitenhuis”.

De wedstrijden verliepen ordelijk en sportief, al werd regelmatig wel erg scherp gestart. Misschien soms te scherp maar was niet goed zichtbaar op dat moment.
Ook vandaag weer nieuwe boten aan de start. De eigen bouw Carbon versie MantaEdge van Remco deed het erg goed. En onze Euro kampioen Huub Gillissen met de nieuwe Manta2017 was weer scherp en snel! Oene Rozendal doet het voorlopig rustig aan en meld zich de komende tijd afwezig en heeft zijn nieuwe SITH aan Gijsbert Visser overgedragen. Die had helaas pech met zijn elektronica. Wellicht even met elkaar naar kijken/helpen wat daar fout is gegaan.

De regels worden verder aangescherpt en proberen we voortaan een aantal

officiële regels aan te houden waarvan één hele belangrijke;

  • Boeien mogen niet meer worden geraakt tijdens de wedstrijd. Bij aanraking kost dat een strafrondje.
  •  Aftrek van races tijdens een evenement zal zijn. 4-8-16-24-32. Dus niet meer standaard per 4 races 1 aftrek.

De bepaling dat de boeien niet geraakt mochten worden droeg bij tot een enorme gedragsverbetering bij de boeirondingen.

Na afloop verzamelde iedereen zich aan een lange tafel buiten in de zon, een mooie en gezellige afronding van een geslaagde zeildag. Remco telde de punten.
Na puntentelling min 2 aftrek ( 14 gezeilde races) was Huub Gillissen de winnaar van deze prachtige wintercup.

Peter Molenaar de eer als ceremoniemeester de prijzen uit te reiken. Extra dank voor Tjakko en Peter M voor de heerlijke prijzen!!

Volgende wintercup staat genoteerd op 25 maart te Deventer!! meer info volgt spoedig!

Dirk-Jan Kann & Peter Vulperhorst

Reacties gesloten.