Verslag ONK RG65 oktober 2021 Velserbroek

Zondag 24 oktober 2021 is gereserveerd voor het ONK RG65. De locatie voor dit evenement is de plas bij Villa Westend in Velserbroek. Zoals de andere weekeinden wordt deze dag gecombineerd met de DF65.

De hele week waren de voorspellingen goed alhoewel de wind mogelijk uit het zuidoosten zou waaien. En zo geschiede. 

Het is een frisse zondagmorgen en we moeten wachten tot 10 uur voordat we aan de koffie kunnen aanschuiven. Het is al snel duidelijk dat het restaurant aan hogerwal ligt en dat de bomen de baan uit de wind houden.

In overleg met de DF65 groep wordt besloten dat het ONK RG65 aan de andere kant van de plas, aan lagerwal, zal worden gevaren.

Dus een kleine volksverhuizing. Taede legt een mooie lange baan met een lang kruisrak uit. Een hele klus die zijn voorbereiding helaas doorkruist.

Door de verhuizing starten we pas rond 11 uur. Chris Vaes is vandaag onze wedstrijdleider en die laat er geen gras over groeien. Kort en duidelijk palaver en hup de startband aan. Here we go.

Gedurende de ochtend wordt duidelijk dat het een tricky baantje is en dat de bovenboei en spreader er goed inliggen maar wel ver. Dit leidt tot meerdere gemiste boeien, soms zelfs in tweede en derde instantie.

Rond half een wordt er gestopt voor de lunch. Het klassement is spannend en het veld zit dicht op elkaar. Peter Vulperhorst staat na 6 races aan kop met 10 punten, gevolgd door Huub Gillisen en Harry Drenth met 11 punten. Op kleine afstand volgen Remco Sol met 15 punten en Norbert Horsthuis met 24 punten.

Na een heerlijke pauze en lunch hervatten we het kampioenschap. Zowel Huub als Harry gaan na de lunch minder en morsen punten. Dark horse deze dag is Norbert die er de sokken inzet. Het gat met de top 3 zeilt hij de rest van de middag dicht. 

Peter Vulperhorst zeilt gestaagd naar de overwinning hoewel hij het toch nog spannend maakt door de laatste race uit te vallen.

Na het verwerken van de uitslagen wordt duidelijk dat Peter zich Nederlands Kampioen 2021 mag noemen en zich voor niets zorgen heeft gemaakt na de laatste wedstrijd. Met 33 punten blijft hij Nobert en Remco 3 punten voor.

Norbert en Remco scoren beiden 36 punten waarbij Norbert 3 eentjes voer en Remco 1 eentje wat resulteert in een 2e plaats voor Norbert en een 3e plaats voor Remco.

Op het terras van villa Westend worden de prijzen uitgereikt en de kampioen gefeliciteerd. Na een drankje reizen we moe en voldaan naar huis.

Een super zeildag zonder een onvertogen woord.

Dank aan Taede voor het leggen van de baan en aan Chris voor de wedstrijdleiding.

Harry Drenth

Foto’s Wim Bakker

Reacties gesloten.