VERSLAG WINTERCUP DF65/RG65 26 MAART 2022 DEN BOSCH

We hebben de Wintercup in heerlijk lenteweer mogen varen in Den Bosch.

De RG65 en DF65 voeren gezamenlijk, en daarmee waren er in totaal 12 boten (7x DF65 en 5x RG65) op de baan. Dit is nog niet de opkomst waar we op hopen, maar er was genoeg competitie, en met het A+ tuig was de DF65 bijna net zo snel als de RG65.

Door de draaiende en vaak krimpende wind bleek de pin-end van de startlijn vaak de beste startpositie en dit maakte het eerste stuk naar de bovenboei uitdagend, doordat er vrij gebleven moest worden van een lijn met boeien. Een andere grote uitdaging was het goed inschatten van de bovenboei, zeer regelmatig werd er onder de boei doorgevaren en moest er weer terug gevaren om de boei juist te ronden en dit betekend dan vaak achteraan aansluiten in het rijtje met boten die over bakboord varen. De tip van Chris was om ruim van te voren de layline (rechte lijn naar de boei over bakboord of stuurboord) op te zoeken.

De volledige organisatie en de wedstrijdleiding was in handen van Chris Vaes en hij heeft voor ons een perfecte wedstrijddag georganiseerd, waarvoor dank!

Uitslag:

Gerrrit Hesslage is de winnaar van de DF65, Ron Groenhart 2e en Luuk de Jong 3e. Gefeliciteerd!

Taede de Jong is de winnaar van de RG65, Hans Houben 2e en Pieter Maats 3e. Gefeliciteerd!

Dit was de laatste wedstrijd van de serie Wintercup 2021/2022 en we zullen binnenkort de winnaars van de Wintercup bekend maken.

Filmpje van een start

Reacties gesloten.