Dronten 27 mei 2018

Wat een mooie locatie, wat een top ontvangst en op handen gedragen door Claudia Kaldenbach en het overige team van de WSVD Dronten. En wat hadden we mooi weer met de wind uit de goede hoek! Vol op zon en was een cap of pet geen overbodige luxe.

Naast de RG65 wedstrijd was er nog veel meer te doen in Dronten zoals een survival run die vlak langs ons over de kade liep. Ook op het terrein was er live muziek, poffertjes, popcorn en nog veel meer! WSVD Dronten vierden hun 40 jarig jubileum.

Bij aankomst stond de koffie klaar met roomsoesjes,  thee en appelsap.. Tjonge.. Koninklijk bijna. Zelfs de lunch werd verzorgd in de vorm van een lekker snack. Top Top Top!

Een mooi aantal zeilers vandaag aan de start! Gelukkig toch nog in de laatste week een mooi aantal schippers erbij dus dat beloofde een mooie race.. Remco was de baanbaas en had een mooie baan uitgelegd. Stipt om tien uur konden we de introductie doen en was de start iets na half elf. Ieder had zijn steentje bijgedragen iets te regelen. Peter Molenaar het bord voor de baan uitleg, Peter V de boeien en schrijfgerei, genoeg hulp aan de waterkant van meerder zeilers, Henk de startmachine geregeld etc etc. Dus met elkaar kunnen we de wereld aan en dat is prachtig! Het geeft meer rust voor de organisatie en kan dan zelfs ook nog redelijk mee varen. Vandaag naast de snelle RG65 hadden we twee nieuwe Dragon Force V6 met een A plus tuig. Ook al is er nog steeds een groot verschil qua snelheid van de top RG65 boten, de nieuwe DF65 kan goed meekomen. Ondanks het feit dat de boten officieel niet met A+ mee mogen doen is het zeker de moeite waard de boot verder een podium te bieden. We laten hierover nog even een lichtje schijnen hoe mee verder te gaan in de komende races binnen de RG65.

Voor de lunch 7 races gevaren. Na de lunch nog 8. Zoals gezegd kwam de wind uit de goede hoek maar gaf toch een enorme uitdaging om goed je koers te bepalen. Vaak waren er draaiwinden die werden veroorzaakt door de hoge bomen aan hoge wal. Je kon dus zomaar ineens stil worden gelegd  door plotselinge tegenwind terwijl anderen om je heen goed door konden varen. Lastig zeilen!

Remco was vandaag oppermachtig en stabiel met zijn eigenbouw Manta Edge. Die loopt als een speer en is goed op koers om in het najaar te vlammen tijdens het Open NK.  Ronald klimt steeds verder omhoog en krijgt de Skinny goed onder controle. Henk, Wim Bakker, Wim van Oosten en Oscar sloten aan op deze kopgroep. Zo hadden alle zeilers een eigen verhaal  met ups en downs. Helaas hadden we ook 4 uitvallers door pech. Dat is altijd jammer en hopen we dat de technische problemen weer snel zijn opgelost

De prijzen waren dit keer ter beschikking gesteld door de WSVD Dronten in de vorm van 3 enorme bekers en overhandigd door een charmante dame! Tjonge.. wie wil dat nou niet? Uiteindelijk waren Henk Nieuwenhuijsen, Ronald Niezen en Remco Sol de top 3 en kregen de bekers en een dikke tut mee naar huis.

Na de uitreiking heeft iedereen nog even genoten van de live muziek, poffertjes en popcorn en de gekochte lootjes een prijsje gewonnen d.m.v. het rad van fortuin!

Vanuit de WSVD is er interesse om deze activiteit wederom te doen. Ook wij als zeilers waren daarover enthousiast. Hoe dat er uit gaat zien zal verderop in het jaar wel vorm krijgen.

Dank iedereen voor de mooie zeildag! De foto’s zijn ons aangeleverd door een enthousiaste fotograaf Han van Diemen.

RG65Team NL

Peter Vulperhorst

Reacties gesloten.